Goed nieuws: Monizze is nu officieel ISO 27001:2022-gecertificeerd. Dit betekent dat we voldoen aan strikte en gereguleerde normen voor het beheer van informatiebeveiliging. De certificering bevestigt onze inzet voor de bescherming van de gegevens van al onze gebruikers, klanten en begunstigden.

Wat is de ISO 27001:2022-certificering?

De ISO 27001:2022-norm is wereldwijd de meest bekende standaard voor het beheer van informatiebeveiliging. In het licht van toenemende cybercriminaliteit en de opkomst van nieuwe cyberdreigingen is het essentieel dat organisaties zich bewust zijn van mogelijke risico’s en proactief handelen om weerbaar te zijn tegen incidenten.

Daarom stelt de certificering strenge eisen aan de implementatie, het onderhoud en de voortdurende verbetering van een effectief informatiebeveiligingsmanagementsysteem (ISMS). Het systeem moet daarnaast volledig geïntegreerd zijn in de hele organisatie: zowel medewerkers, beleid als technologie worden geëvalueerd voor een complete informatiebeveiliging.

Een garantie voor vertrouwen bij onze klanten en gebruikers

Met het ISO-certificaat op zak, kunnen we garanderen dat we erkende richtlijnen volgen om gevoelige gegevens te beschermen, zowel op het niveau van onze producten als binnen onze organisatie zelf. Het toont aan dat we strikte maatregelen hebben genomen om de gegevens van onze klanten te beschermen. Door voor Monizze te kiezen, kunnen onze klanten erop vertrouwen dat hun gegevens in veilige handen zijn.

Een gezamenlijke inspanning

Deze mijlpaal is het resultaat van een gezamenlijke inspanning binnen Monizze. Van regelmatige simulatie-oefeningen tot veiligheidsopleidingen; elke Monizzer heeft bijgedragen aan het behalen van deze certificering. Het is dus absoluut een erkenning van ons collectieve engagement voor informatiebeveiliging.

Een voortdurende inzet

Het behalen van de ISO 27001:2022-certificering is nog maar het begin. Om de certificering te behouden, blijven we onze beveiligingsmaatregelen versterken. Jaarlijkse audits zullen aantonen dat we blijven voldoen aan de strikte eisen van de norm en ons voortdurend inzetten voor verbeterde informatiebeveiliging.

Het is duidelijk: we zijn fier dat we de ISO 27001:2022-certificering hebben behaald en de gemoedsrust van onze klanten, gebruikers en partners kunnen bewaren.

 

Vragen?
Wilt u meer weten? Aarzel niet om contact op te nemen met onze beveiligingsverantwoordelijke via security@monizze.be.