In de digitale wereld van vandaag is online veiligheid een prioriteit voor zowel bedrijven als gebruikers. Daarom hebben we een extra beveiligingslaag toegevoegd bij het gebruik van onze diensten: de tweefactorauthenticatie (2FA). We leggen graag uit wat dit is, waarom het belangrijk is en hoe u het kan activeren!

Wat is tweefactorauthenticatie (2FA)?

Tweefactorauthenticatie, meestal 2FA (Two-Factor Authentication) of MFA (Multi-Factor Authentication) genoemd, is een methode om de aanmeldingsprocedure extra te beveiligen: naast een wachtwoord, vereist 2FA ook een tweede identiteitsbewijs om te verifiëren dat de gebruiker daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn.

Dit tweede identiteitsbewijs kan verschillende vormen aannemen:

  • Iets wat u weet: Een PIN-code, het antwoord op een geheime vraag of een secundair wachtwoord.
  • Iets wat u heeft: Een smartphone, een USB-beveiligingssleutel of een kaartlezer.
  • Iets wat u bent: Een vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Vaak wordt voor 2FA een wachtwoord (iets wat u weet) gecombineerd met een code die wordt gegenereerd door een mobiele app of via SMS wordt verzonden (iets wat u heeft). Dit betekent dat, zelfs als een cybercrimineel uw wachtwoord kan bemachtigen, hij geen toegang tot uw account krijgt zonder ook toegang te hebben tot uw tweede authenticatiefactor.

Waarom is tweefactorauthenticatie belangrijk?

In een wereld waar cybercriminaliteit in opmars is, zijn wachtwoorden – zelfs complexe wachtwoorden! – niet meer voldoende om gevoelige informatie te beschermen. Wachtwoordendatabases worden steeds vaker gehackt en online verspreid, met miljoenen kwetsbare gebruikers als gevolg.

Cybercriminelen gebruiken verschillende methoden om toegang te krijgen tot uw persoonlijke informatie, zoals phishing of het misbruiken van beveiligingslekken. 2FA vermindert deze risico’s aanzienlijk.

Stel u voor dat uw wachtwoord gelekt is: in dat geval kan een hacker theoretisch gezien toegang krijgen tot uw e-mails of elk ander account dat dezelfde inloggegevens gebruikt. Maar dat is zonder 2FA gerekend, want dan heeft de hacker ook toegang nodig tot uw telefoon. Deze extra barrière ontmoedigt pogingen tot hacking en beschermt uw persoonlijke gegevens.

De invoering van 2FA bij Monizze

Daarom was het dus een erg goed idee om tweestapsverificatie in te voeren voor al onze gebruikers! Ontdek hieronder meer over de activatie, de voordelen en de Monizze-app.

2FA activeren op uw Monizze-account

Volg deze eenvoudige stappen om tweestapsverificatie op uw Monizze-account te activeren:

  • Monizze mobiele app: open de app en ga naar de Hub. Selecteer de optie “Beveiliging” en volg de instructies om de tweestapsverificatie te activeren.
  • MyMonizze via de website: log in op uw account, ga naar de sectie “Mijn account”, kies “Beveiliging” en volg de aangegeven stappen.

En de Monizze mobiele app?

Wanneer u uw Monizze-app opent, kunt u ook overwegen om extra beveiliging toe te voegen. Activeer in de Hub, via het tabblad Beveiliging, gemakkelijk gezichtsherkenning, vingerafdrukken of een PIN-code om in te loggen op de Monizze-app. Dat is extra veilig!

Vragen over tweefactorverificatie?

Bekijk onze FAQ of neem contact met ons op via onze contactpagina.